Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Open Poort Prijswinnaars Rotterdamse haven bekend

Open_Poort_Prijswinnaars_Rotterdamse_haven_bekendDe winnaars van de Open Poort Prijs 2016 zijn donderdag 24 november tijdens een feestelijke bijeenkomst op het EIC Mainport Rotterdam (EIC) in Rozenburg bekend gemaakt. Het gaat om havenbedrijven die bedrijfsexcursies aanbieden aan leerlingen en studenten die een bezoek brengen aan de Rotterdamse haven. 

Jaarlijks reikt het EIC de Open Poort Prijs uit aan die havenbedrijven die het afgelopen jaar in de ogen van de EIC - havengidsen en medewerkers het meest zijn opgevallen door hun gastvrijheid, de inhoud van hun bedrijfsexcursies en deelname aan het EIC-haven programma. De prijzen werden uitgereikt in verschillende categorieën. De volgende bedrijven hebben dit jaar gewonnen en werden in het zonnetje gezet:

-  Broekman Logistics Europoort  (op- en overslag en distributie)  
-  BP Raffinaderij Rotterdam B.V.  (olie en chemische industrie )
-  LyondellBasell  (olie en chemische industrie )
-  Verkeerscentrale Rotterdam & Hoek van Holland (dienstverlenende en overige bedrijven)
-  Euro Tank Terminal (aanmoedigingsprijs)

Deze bedrijven maken deel uit van een groep van ca. 60 bedrijven die bedrijfsexcursies aanbieden,  georganiseerd door het EIC Mainport Rotterdam. De haven is van strategisch belang voor de ontwikkeling van Rotterdam en Nederland. Bedrijven kunnen jongeren als geen ander inzicht geven in de praktijk van de verschillende werkzaamheden, beroepen en mogelijkheden om er te werken.
Zo ontdekken jongeren  de dynamiek van de Rotterdamse haven en wellicht dat ze in de toekomst met hun kennis en kunde zelf een bijdrage gaan leveren.

Tijdens de middag werd dit onderwerp verder belicht vanuit verschillende sectoren van de haven. Mai Elmar, directeur Cruise Port Rotterdam, vertelde over de ontwikkeling van de cruise industrie. Hiermee wordt de verbondenheid tussen stad en haven versterkt, want cruiseschepen varen letterlijk het centrum van de stad binnen. Rob Bagchus, Chief Public Affairs & Public Relations Officer ECT, nam de aanwezigen mee in een reis door de tijd in de containersector. Hij bood inzicht in de nieuwe logistieke concepten en wat er allemaal is gebeurd is tussen nu en 50 jaar geleden, toen het eerste containerschip aankwam in de Rotterdamse haven. De werkzaamheden zijn divers en interessant voor jonge mensen. Logistiek, techniek, IT, maritiem, service en communicatie spelen allemaal een rol in beide sectoren met  interessante werkzaamheden voor jonge mensen. Mary Dotsch, directeur EIC, gaf aan dat keuze voor opleiding en beroep voor jongeren niet eenvoudig is, want er is veel te kiezen. Dus belangrijk om als haven en industrie goed zichtbaar te zijn. 

Het EIC is het Educatief Informatiecentrum voor de Rotterdamse Haven en Industrie. Doel is leerlingen en studenten (van basisschool t/m hbo/wo) kennis te laten maken met de Rotterdamse haven en de vele mogelijkheden om er te werken. Jaarlijks worden ruim 22.000 leerlingen en studenten bereikt. Het EIC wordt ondersteund door Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam, STC-Group, Gemeente Rotterdam en Onderwijskoepel Stichting BOOR.

terug naar overzicht
Deel dit bericht: