Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Verolme Trust en Maritiem Museum techniekeducatie

Verolme_Trust_en_Maritiem_Museum_techniekeducatieDe Stichting Verolme Trust en het Maritiem Museum Rotterdam zijn maandag gestart met een samenwerking die er op is gericht zo’n 10.000 leerlingen van het basisonderwijs, VMBO en Technasia uit de regio Rotterdam enthousiast te maken voor een technische studie en baan in de maritieme sector.

Investeren in techniekonderwijs 
De Stichting Verolme Trust en het Maritiem Museum investeren, in nauwe samenwerking met het onderwijs, in interactieve lesprogramma’s over techniek, innovatie, en scheepsbouw voor groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, VMBO en Technasia. Leerlingen bezoeken de tentoonstellingen waarbij techniek centraal staat in het Maritiem Museum en volgen een techniekworkshop of -les in de smederij of het technieklokaal in de museumhaven. Aansluitend bezoeken de leerlingen een maritiem bedrijf in de Rotterdamse haven waar ze een uniek kijkje krijgen in de high tech maritieme wereld van vandaag en de innovaties van morgen. Technasia-leerlingen doen mee aan een pitch van een innovatief technisch ontwerp dat ze zelf maken. Het beste ontwerp wordt beloond met een presentatie in de tentoonstelling ‘Offshore Experience’ in het museum. Verolme Trust en het Maritiem Museum gaan deze samenwerking aan voor de periode 2016 – 2020/21.

Gert van Veen, bestuursvoorzitter Stichting Verolme Trust: “Cornelis Verolme was scheepsbouwer, ondernemer en innovator pur sang. Vanuit zijn gedachtengoed ondersteunen wij innovatieve, duurzame projecten op het gebied van scheepsbouw en scheepvaart. Met deze samenwerking willen wij jongeren stimuleren te kiezen voor een carrière in de maritieme industrie, want zij zijn de toekomst.”

Frits Loomeijer, algemeen directeur Maritiem Museum: “Het is onze missie om onze bezoekers, jong en oud, duidelijk te maken hoe de maritieme wereld hun dagelijks leven in hoge mate bepaalt. Wij willen leerlingen van basis- tot academisch niveau, voor een belangrijk deel jonge Rotterdammers, enthousiasmeren voor de maritieme wereld en voor de haven(stad) waarin zij wonen, leren en wellicht gaan werken.”

Aansluiting op Nationaal Techniekpact 2020 
De Verolme Trust en het Maritiem Museum werken voor het aanbod van techniekeducatie nauw samen met specialisten uit het onderwijs en maritieme bedrijven. Deze samenwerking sluit aan op het Nationaal Techniekpact 2020 waarin overheid, bedrijfsleven, onderwijs en sociale partners de krachten bundelen om meer jongeren te enthousiasmeren voor een techniekopleiding en daarmee het tekort aan technisch personeel terug te dringen.

Offshore Experience 
In december opent het Maritiem Museum de ‘Offshore Experience’, een grote, interactieve tentoonstelling die voor de leerlingen van het techniekonderwijs het startpunt zal zijn. Deze, in samenwerking met vijfenveertig maritieme bedrijven en het Scheepvaart- en Transport College gemaakte tentoonstelling, laat bezoekers vanaf 8 jaar, leerlingen en studenten op spectaculaire wijze kennismaken met de zoektocht op zee naar energie uit olie, gas, wind en andere bronnen.

Educatie centraal in het Maritiem Museum
Het Maritiem Museum laat jaarlijks ruim 90.000 kinderen van 4 tot 24 jaar kennis maken met de maritieme wereld, waarvan zo’n 15.000 in schoolverband. Spelenderwijs en op hun eigen niveau, van masterclass tot workshop smeden, leren ze over scheepsbouw, havens, transport, techniek en de invloed van de maritieme wereld op hun eigen leven.

De educatieve techniekprogramma’s starten vanaf schooljaar 2017/2018 in het Maritiem Museum. Meer informatie op www.maritiemmuseum.nl/educatie.

Bron: Maritiem Museum Rotterdam


terug naar overzicht
Deel dit bericht: